Åland nån gång i höst

Viking Lines Cinderella på väg till Åland
Viking Lines Cinderella på väg till Åland

Sandra ringde mig och frågade om jag inte ville följa med till Åland i höst någon gång. Klart jag vill! Eller rättare sagt en kryssning till Åland, vi ska inte kliva av utan bara åka fram och tillbaka med Viking Line båten Cinderella. Hon hade fått en gratiskryssning för två personer förra gången hon åkte och tänkte då på mig. Sötisen! Båten går typ 17:00 eller så från Stockholm och är borta nästan ett dygn. Buffé eller skaldjursplatå… valet är enkelt eller hur? Hummer, räkor och ett par glas bubbel ska väl gå ner!

Gästartister

När jag kollar artisterna på Cinderella båten så låter Wiktoria & Mendez den 23/11 och 14/12 intressant. Ace Wilder den 30/11 eller Linda Bengtzing den 21/12 också kanonbra. Markoolio den 7/12 känns å andra sidan lite kallt va? Dansbandskryssningarna vill man ju gärna undvika om det går, hellre disco än russindisco! Samir & Viktor ska spela den 3/11 och Miss Li den 1/12 också, det är inte helt lätt att välja.

Åland

Det jag tycker är lite synd är att man inte har tid att kliva av på Åland och titta på staden Mariehamn. Den är så vacker! Jag har varit där några gånger förut. Båten Cinderella som vi åker med kommer fram till Mariehamn typ 7 på morgonen och åker tillbaks till Stockholm klockan 9 på morgonen och sorry, men då tänker jag sova. Vad jag egentligen helst skulle vilja göra är att kliva av på båten och gå runt några timmar på stan, äta lunch eller så, och sedan åka hem igen. Men då missar man ju båten hem.

Åland ligger inom EU men på något konstigt sätt finns det ändå en skattegräns mellan länderna för land är inte med i EUs moms. Det är därför alla Viking Lines och Silja Lines båtar stannar till i Mariehamn på vägen mellan Finland och Sverige. På så sätt kan man sälja skattefri sprit ombord. Och det gär att Åland har typ 10-15 båtar varje dag som går dit i stället för Gotland som har typ 2-3? Och det är jättedyrt att åka båt till Gotland jämfört med Åland. Gotlandsbåtarna är verkligen bara för transport, inte alls för partyyyyy!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*